Ti-ai pierdut permisul de conducere? Iata ce acte iti trebuie pentru a iti face unul nou!

In multe situatii de neatentie pierdem lucruri. Cateodata pierdem lucruri de valoare, cateodata pierdem lucruri mici care nu ne dau prea mari batai de cap. Cateodata ne pierdem geanta sau rucsacul, cateodata portofelul, insa uneori pierdem bucatica de plastic care ne ajuta sa conducem: permisul.

Cati dintre voi nu si-au pierdut permisul pana acum? Cei care nu au trecut prin aceasta situatie, felicitari! Insemna ca sunteti foarte atenti cu lucrurile voastre, insa stiti cum se spune: nu spune niciodata „niciodata.”

Prin urmare, va invit sa cititi acest articol care va va fi de folos in situatia in care permisul de conducere se rataceste cumva. Primul sfat ar fi sa nu va panicati. Nu este un act care nu se mai poate face, deci panica si nervii nu-si au rostul.

Ca sa nu va plimbati, insa, de la un ghiseu la altul dupa actele necesare, am hotarat sa fac o lista cu ce ati avea nevoie. Luati o foaie si un pix si notati si pastrati bine in casa pentru ca in momentul in care se intampla asa ceva, cautati pe internet informatii si din cauza temerii nu mai stiti ce sa credeti.
Sunt foarte multi oameni care nu mai reactioneaza si nu gandesc lucid atunci cand ii cuprinde panica sau teama ca nu mai au un act, asa ca atunci cand cauta sfaturi pe internet… nicio informatie nu li se mai pare buna. Nimic nu pare sa fie de ajuns si sfarsesc la ghiseu, facand drumuri, pierzand timp.

Asa ca cel mai bine este sa notati aceste informatii acum, la rece, cat inca nu l-ati pierdut. Daca ati ajuns pe pagina noastra pentru ca fix asta s-a intamplat, linistiti-va.

Daca v-ati pierdut permisul trebuie sa mergeti la ghiseul Serviciului Public si Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule pe raza caruia aveti domiciliul. Si ca sa nu pierdeti timp, asa cum va spuneam mai sus, trebuie sa mergeti cu un dosar care sa cuprinda urmatoarele documente:

  1. Actul de identitate in orginal, dar si in copie;
  2. Fisa detinatorului permisului de conducere pe care o puteti completa si de mana;
  3. Dovada ca ati platit contravaloarea permisului de conducere – contravaloarea se poate plati la CEC si este o suma de 68 de lei;
  4. Fisa medicala tipizata din care sa reiasa ca sunteti apt pentru conducerea autovehiculelor si tramvaielor – obligatorie daca permisul este pierdut sau daca este expirat;
  5. Declaratia pe propria raspundere ca permisul a fost pierdut.

Este cat se poate simplu. Trebuie doar sa fiti linistiti, sa aveti in minte aceasta lista si sa mergeti cu dosarul pregatit ca sa nu va intoarceti acasa dupa un alt document, apoi dupa altul si tot asa.

Sursa: https://www.cars.ro/utile/acte-necesare-permis-conducere-pierdut-14864.html