Amendă uriașă pe piața RCA: care-i compania care ar fi întârziat cu plățile

ASF amendează a treia oară Euroins pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto și trimite ca administrator temporar Fondul de Garantare a Asiguraților. Una dintre cele mai mari amenzi din istoria ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat, din nou, Euroins România, acum cu 500.000 lei, pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor aferente polițelor RCA, surse din piața de profil. De asemenea, instituția intenționează să plaseze asigurătorul, al patrulea jucător în clasamentul general al industriei, în administrare temporară pe termen limitat, iar Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va fi desemnat administrator temporar.

Euroins este al patrulea jucător de profil, după City Insurance, Allianz-Țiriac și Omniasig VIG. Compania este al doilea mare jucător pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie, cu o pondere de 32-33% din piață, după City Insurance.

Potrivit legislației, FGA, în calitate de administrator temporar, este desemnat fie pentru a conlucra temporar cu organul de conducere al asigurătorului, fie pentru a înlocui temporar organul de conducere al companiei.

Sursa: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/asigurari/exclusiv-asf-amendeaza-treia-oara-euroins-ar-intarziat-plata-despagubirilor-auto-trimite-administrator-temporar-fondul-garantare-asiguratilor-una-dintre-cele-mari-amenzi-istoria-asf-19262822