Servicii LEX

 

Produsele Lex Suport se refera la probleme juridice interne, din Romania. Problemele de natura juridica ce implica dreptul strain nu sunt acoperite.

Produsele Lex Suport ofera beneficiarilor sai asistenta, reprezentare si consultanta prin reteaua nationala de avocati/specialisti colaboratori, in vederea solutionarii cazurilor/litigiilor in domeniul asigurarilor, precum si a celorlalte cazuri acoperite de fiecare produs Lex Suport.

Produsele LEX sunt:

 • Lex Auto;
 • Lex Work;
 • Lex Life;
 • Lex House.

1.Definitii (sensul termenilor avuti in vedere in continutul produselor Lex Suport si al Conditiilor generale):

 • Consultanta = activitatea desfasurata de avocat/specialist ce consta in oferirea de opinii si formularea de concluzii cu privire la chestiunea dedusa analizarii de catre Beneficiar.
 • Asistenta = activitatea juridica desfasurata de avocat in prezenta Beneficiarului in fata unei autoritati publice, institutii publice/private, organelor judiciare.
 • Reprezentare = activitatea cu caracter juridic desfasurata de avocat, fara prezenta Beneficiarului, in fata unei autoritati publice, institutii publice/private, organelor judiciare.
 • Accident rutier cu victime = eveniment/incident in urma caruia victima necesita acordarea de ingrijiri medicale.
 • Alte costuri (neacoperite de acord) = costuri generate de un eventual litigiu, ce constau in: taxa de timbru, onorariu de expert, tarife postale, cautiuni, cheltuieli de judecata si altele asemenea.

2.Acordul produce efecte de la momentul semnarii lui si doar in legatura cu situatiile nascute ulterior incheierii acestuia si are ca obiect doar evenimentele ce au legatura cu obiectul politei de asigurare incheiate de Beneficiar.

3.In vederea eficientizarii serviciilor prestate, Beneficiarul va fi apelat de catre specialistii colaboratori ai Prestatorului, in vederea clarificarii aspectelor ce tin de solutionarea solicitarilor Beneficiarului.

4.Termenul pentru formularea unui raspuns de catre specialistii colaboratori Lex Suport cu privire la solicitarea Beneficiarului este de 24 de ore lucratoare de la primirea solicitarii.

5.Este responsabilitatea Beneficiarului sa furnizeze, in timp util, documentatiile suficiente pentru a permite specialistului colaborator sa solutioneze o solicitare sau sa redacteze un document. Este la latitudinea exclusiva a specialistului colaborator de a determina daca o solicitare sau un document au un caracter legal, intr-o anumita situatie.

6.Specialistul colaborator poate solicita documente suplimentare inainte de a continua cu prestarea serviciilor.

7.In masura in care specialistul colaborator, in urma analizei aspectelor semnalate, constata necesitatea sesizarii unei instante de judecata sau constata ca aspectele semnalate exced cadrului contractual, va anunta Beneficiarul cu privire la situatia existenta si ii va comunica, in detaliu si in prealabil, sub forma unei opinii juridice, oportunitatea, consecintele si costurile neacoperite de contract pentru demararea unui proces.

8.In ceea ce priveste asistenta/reprezentarea juridica in fata oraganelor judiciare (organe de urmarire penala, instante judecatoresti, aceasta activitate este conditionata sub aspectul existentei unui polite valabile pe parcursul derularii procesului (daca procesul presupune un termen mai indelungat, spre exemplu 3 ani, polita sa fie incheiata, in fiecare an, pe parcursul celor 3 ani).

Produsul LEX AUTO presupune:

 • Formularea plangerii contraventionale in cazul retinerii permisului de conducere si obtinerea certificatului de grefa necesar. Asistenta/reprezentarea juridica va fi asigurata si in eventualitatea formularii unei cai de atac (apel).
 • Consultanta, asistenta/reprezentare juridica in fata oricaror autoritati si a instantelor judecatoresti de catre un avocat colaborator, in legatura cu orice eveniment ce face obiectul pachetului ales si care are legatura cu obiectul politei de asigurare incheiate, respectiv: accident rutier, furtul sau distrugerea autoturismului dvs.

Produsul LEX WORK presupune:

 • Consultanta juridica in cazul producerii evenimentelor ce fac obiectul politei de asigurare, respectiv: savarsirea unei infractiuni de serviciu (abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, delapidare), situatia in care beneficiarul este obligat la plata unor despagubiri datorate pentru producerea unei pagube provocate din cauza unei neglijente, erori/omisiuni produse la locul de munca, situatia in care Beneficiarul este victima unei infractiuni in legatura cu atributiile de serviciu sau este chemat in fata Comisiilor de etica si disciplina ale profesiei sale;
 • Asistenta/reprezentare juridica in fata oricaror autoritati/instante judecatoresti in legatura cu orice eveniment ce face obiectul politei de asigurare incheiate, atat in domeniul civil, cat si in domeniul penal. Asistenta juridica va fi asigurata de catre un avocat colaborator specializat in domeniul de interes al beneficiarului.
 • Consultanta si asistenta/reprezentarea juridica este acordata intr-un numar nelimitat de cauze, fiind posibila pe toata durata pentru care exista o polita de asigurare incheiata valabil.

Produsul LEX HOUSE presupune:

 • Consultanta juridica in cazul producerii evenimentelor ce fac obiectul pachetului si care au legatura cu obiectul politei de asigurare incheiate, respectiv: furt din locuinta, incendiu, curemur, alunecari de teren, riscuri atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatii, viitura);
 • Asistenta/reprezentarea juridica in fata oricaror autoritati/instante judecatoresti in legatura cu evenimentul ce face obiectul pachetului, asigurata de un avocat. Avocatul se va ocupa de redactarea documentelor si de celelalte demersuri in vederea solutionarii situatiei intr-un mod cat mai avantajos pentru dumneavoastra;
 • Consultanta si asistenta juridica oferite au in vedere un numar nelimitat de evenimente.

Produsul LEX LIFE presupune:

 • Consultanta juridica in cazul producerii evenimentelor ce au legatura cu obiectul politei de asigurare de viata incheiate, respectiv: recuperarea daunelor ca urmare a unor evenimente medicale sau deces;
 • Asistenta/reprezentare juridica in fata oricaror autoritati/instante judecatoresti in legatura cu orice eveniment ce are legatura cu obiectul politei de asigurare de viata, atat in domeniul civil, cat si in domeniul penal.

CONDITII GENERALE

Asistenta/reprezentarea juridica in fata instantelor judecatoresti va fi asigurata de catre un avocat, acesta ocupandu-se cu redactarea documentelor si de transmiterea acestora. Acesta se va ocupa si de corespondenta cu asiguratorul, urmand a negocia obtinerea daunelor intr-un mod cat mai avantajos pentru beneficiar.