Casco ECONOM

Ce este CASCO ECONOM?

CASCO ECONOM este o asigurare facultativă a autovehiculelor pe care o poate incheia persoanele fizice pentru masini cu o vechime mai mare de 10 ani si in baza careia societatea de asigurare achită despăgubiri pentru coliziuni / accidente din vina asiguratului.

Cui se adreseaza

-Pot beneficia se aceasta sigurare toate persoanele care detin autoturisme rulate înmatriculate în România, autoturisme cu o vechime chiar mai mare de 10 ani si incheie o polita CASCO ECONOM si au clasa Bonus / Malus minim M4;

-Casco ECONOM   ofera cea mai importanta protectie de care ai nevoie pentru masina ta – acoperirea riscului de accidente cu alte autovehicule, pe teritoriul Romaniei, daca este vina ta sau daca celalalt  sofer nu detine o asigurare RCA;

-Sunt din categoriile: autoturisme  şi / sau autoutilitare având masa maximă autorizată până la 3,5t;

– Nu sunt utilizate în regim de taxi, şcoli de şoferi, competiţii sportive, curse de maşini, rent-a-car, pază şi protecţie.

Riscuria coperite

-Asigurarea acopera doar coliziunile / accidentele cu alte autovehicule si se acordă despăgubiri  pentru daune produse direct de coliziuni cu alte autovehicule din vina asiguratului.

-Asistenţă  rutieră  acoperă, în limitele de despăgubire  aferent  abonamentului  specific  agreat  de părţi  şi menţionat  în Poliţă şi în schimbul plăţii primei de asigurare de către Asigurat.

-Autovehiculele se asigură pentru evenimente asigurate produse pe teritoriul României.

Fransiza

Fransiza pentru acest serviciu este de 300 ron.

Excluderi

Nu sunt asigurate:

 • Riscul de vandalism;
 • Riscul de furt;
 • Daune provocate de autori necunoscuti;
 • Evenimete provocate in afara drumurilor publice;
 • Defectiunile tehnice  ale părţilor componente (defectiuni  mecanice, electrice  sau  electronice ale pieselor, ansamblelor, subansamblelor,aparaturii, instalaţiilor şi echipamentelor);
 • Conducerea autovehiculului asigurat fără a avea un document valabil la data producerii evenimentului, care să îi permită circulaţia pe drumurile publice (certificat de înmatriculare, dovada înlocuitoare, autorizaţie provizorie de circulaţie, ITP );
 • Conducerea autovehiculului asigurat fără a deţine permis de conducere valabil pentru categoria respectivă;
 • Conducerea autovehiculului  asigurat sub influenţa  băuturilor alcoolice;

Valoare

Acesta asigurare este oferita de OMNIASIG si îți oferă o poliță extrem de accesibilă de asigurare auto facultativă, Casco ECONOM, la un tarif  începând de la 300 lei/an.  Alege o poliță Casco de la o companie stabilă și puternică financiar, care oferă servicii de calitate și o plată promptă a despăgubirilor.

Pretul acestui serviciu este influentat de clasa Bonus-Malus          ( din asigurarea RCA ) in momentul emiterii politei CASCO ECONOM.

Pentru clasele Bonus curprinse intre B0 si B8 este valabil tariful prezentat mai jos.

Pentru persoanele care se incadreaza in claseleMolus M1 – M4 tariful de mai jos se majoreaza cu 50%.

Tarifvalabilpentruasigurari cu clasa B/M minim B0
Suma asigurata Prima de asigurare anuala Prima de asigurarepe 6 luni
5000 Ron 300 Ron 180 Ron
10.000 Ron 500 Ron 300 Ron
15.000 Ron 700 Ron 420 Ron

Avantaje

Mașina este poate cel mai util bun al tău, îți asigură independența, confortul, te mândrești cu ea, dar ai și investit un buget semnificativ pentru ea. Vara sau iarna, conducând în drum spre casă, spre serviciu sau în vacanță, zilnic ești expus unor adevărate provocări. Pentru că un singur moment de neatenție, fie că este din partea ta sau a celorlalți participanți la trafic, poate însemna cheltuieli semnificative cu reparațiile.

Beneficii:

 • Masina mai veche de 10 ani;
 • Fara cerere chestionar;
 • Fara inspectie de risc;
 • Tarif unic in functie de suma asigurata;

CE FACI IN CAZUL UNUI ACCIDENT?

021.9669 – call center NON – STOP dedicat pentru: Avizarea Daunelor, Asistenta Daune (obtii permanent informatii cu privire la stadiul dosarului tau de dauna), Asistenta Rutiera.