Falimentele si schimbarea legislatiei scot la lumina realitatea din piata asigurarilor: numarul agentilor din acte a scazut abrupt. Persoane care se folosesc de CNP-urile rudelor, firme cu zeci de mii de colaboratori doar “pe hartie”

Sub 33.000 de agenti si asistenti de brokeraj in asigurari sunt inregistrati in acest moment in documentele oficiale ale Autoritatii de Supraveghere Financiara. Numarul a scazut fata de 2015 cu peste 45.000 de persoane, de la circa 80.000 agenti in perioada in care Astra si Carpatica erau inca in viata, iar norma privind capitalul minim pentru brokeri nu intrase inca in vigoare. Scaderea nu este neaparat una reala, in conditiile in care, in trecut, un numar important de agenti erau inregistrati doar fictiv.
SURSA: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/asigurari/exclusiv-falimentele-schimbarea-legislatiei-scot-lumina-realitatea-piata-asigurarilor-numarul-agentilor-acte-scazut-abrupt-persoane-folosesc-cnp-urile-rudelor-firme-zeci-mii-colaboratori-hartie-17619026