ASF clarifică: Asigurarea PAD a locuinţelor e obligatorie şi pentru proprietarii care au asigurări facultative

Societăţile nu pot încheia asigurări facultative pentru locuinţe fără dovada existenţei unei poliţe de asigurare obligatorie PAD. 

Proprietarii care au încheiat asigurări facultative pentru locuinţele lor trebuie să încheie şi asigurări obligatorii oferite de Pool-ul de Asigurări împotriva Dezastrelor (PAID), a transmis Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la solicitarea Mediafax.

În principiu, asigurarea obligatorie acoperă daune provocate de cutremure, inundaţii sau alunegări de teren, iar asigurările facultative acoperă ceea ce excede astfel de daune din punctul de vedere al sumelor oferite ca despăgubire, astfel încât PAD este obligatorie indiferent de existenţa sau inexistenţa asigurării facultative, au explicat reprezentanţii ASF. Mai mult, „societăţile membre ale PAID şi care pot emite poliţe PAD nu pot încheia asigurări facultative pentru locuinţe fără dovada existenţei unei poliţe de asigurare obligatorie PAD“.

Sursa: http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/asf-clarifica-asigurarea-pad-a-locuintelor-e-obligatorie-si-pentru-proprietarii-care-au-asigurari-facultative-16665178