ASF începe discuțiile cu Watford Insurance pentru intrarea companiei de asigurări în România

Autoritatea de Supraveghere Financiară va începe discuțiile cu Watford Insurance pentru intrarea în România, notificarea privind intenția companiei de asigurări, cu sediul în Gibraltar și partener strategic al grupului american Arch, de a desfășura activitate de asigurare pe teritoriul României fiind inclusă pe agenda ședinței de astăzi a Consiliului ASF.

Compania se va concentra pe vânzarea de RCA și va intra în România printr-o sucursală al cărei management va fi asigurat de societatea locală Intaro, specializată în servicii de asigurări.

Principalul investitor este Ellaal Goldberg S, societate cu acționariat majoritar nord american care are ca obiect înființarea și dezvoltarea afacerilor pe teritoriul României. CEO al Intaro este Filip Stavrositu, fost director în cadrul Astra Asigurări și unul dintre puținii specialiști în domeniul reasigurărilor și al asigurărilor de aviației.

Partea de gestionare a dosarelor de daună se va ocupa Păvălașcu Risk Consultants, loss adjuster care reprezintă în România grupul Crawford, lider mondial în domeniu. Intaro a încercat de mai mult timp să găsească un partener cu care să intre pe piața RCA din România și a discutat cu mai multe nume mari care ar fi fost dispuși să activeze aici.

La discuțiile cu Watford ar fi participat și brokerii de la Greco JTL. Watford Insurance este parte a Watford Re, companie de reasigurare înregistrată în Bermude, cu un capital de 1,2 miliarde de euro, mai mult decât toată piața locală de RCA.

Zona RCA are nevoie de o creștere a concurenței în condițiile în care doar două firme, City Insurance și Euroins, adună mai bine de 60% din vânzări, iar împreună cu al treilea jucător (Asirom) depășesc chiar 75%.

Sursa: https://www.profit.ro/stiri/asf-incepe-discutiile-cu-watford-insurance-pentru-intrarea-companiei-de-asigurari-in-romania-18151121