Frauda in asigurari: O femeie a fost condamnata la patru ani si jumatate de inchisoare dupa ce a pretins ca este victima a atentatului de la Bataclan

O femeie de 49 de ani, care a pretins ca ar fi fost victima atacului terorist de la sala de spectacole din Bataclan, in noiembrie 2015, a fost condamnata la patru ani si jumatate de inchisoare de catre Curtea Penala din Creteil.

Femeia a beneficiat de compensatii de 25.000 de euro din partea Fondului de Garantare pentru Victimele Terorismului si alte Infractiuni penale (FGTI), respectiv 13.000 – din partea unei companii de asigurari – costuri care sa acopere presupusele ingrijiri medicale ca urmare a atentatului, dupa ce a falsificat o serie de documente in sprijinul afirmatiilor sale.

Mai mult decat atat, pentru intarirea afirmatiilor sale, in februarie 2016, s-a alatura Asociatiei Victimelor Atentatelor de la Paris (asociatie creata in decembrie 2015), prezentandu-se ca fiind o ruda a uneia dintre victime, moment in care autoritatile au inceput sa aiba suspiciuni asupra afirmatiilor femeii.

Atentatul terorist de la Bataclan a avut loc in noiembrie 2015 in timpul unui concert al grupului american de hard rock Eagles of Death Metal, unde au fost ucisi peste 100 de spectatori, dintre cei aproximativ 1500 de spectatori prezenti. Politia franceza a intervenit dupa miezul noptii in cazul lusrii de ostatici, ucigand un terorist, ceilalti trei teroristi detonandu-si incarcaturile explozive.

Sursa: http://www.1asig.ro/Frauda-in-asigurari-O-femeie-a-fost-condamnata-la-patru-ani-si-jumatate-de-inchisoare-dupa-ce-a-pretins-ca-este-victima-a-atentatului-de-la-Bataclan-articol-3,117-58427.htm