Mexic: Peste 200 de morti in urma unui nou seism devastator

Un puternic seism de suprafata, cu magnitudinea de 7,1 grade, s-a produs marti in centrul Mexicului, fiind resimtit si in capitala tarii. Cel mai recent bilant indica cel putin 226 victime, scrie Reuters.

Cutremurul s-a produs la ora locala 13:14 (21:14, ora Romaniei) si a avut epicentrul in regiunea Puebla – la 123 de kilometri de capitala Mexico City, la o adancime de 51 de kilometri sub nivelul marii, conform U.S. Geological Survey (USGS).

44 de cladiri s-au prabusit in Mexico City, iar numeroase altele au daune majore, scrie presa internationala, printre cladirile afectate aflandu-se si celebrul stadionul Azteca.

Totodata, mai bine 4 milioane de locuitori ai capitalei au ramas fara electricitate, iar activitatea principalului aeroport a fost suspendata.

Seismul s-a produs la putina vreme dupa ce autoritatile locale efectuasera exercitii anti-seismice, in contextul in care Mexicul comemoreaza 32 de ani de la cutremurul devastator de 8 grade care a lovit Mexico City in anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Amintim ca in urma cu mai putin de doua saptamani, tara a fost zdruncinata de un alt seisms de intensitate mare (8,1 grade) – care a provocat cel putin 98 de victime.

Sursa: http://www.1asig.ro/Mexic-Peste-200-de-morti-in-urma-unui-nou-seism-devastator-articol-3,117-57093.htm