Presedintele UNSICAR a reprezentat BIPAR la conferinta ““The demographic challenge revisited: Innovative measures in the European insurance sector. Following up and updating successful social partner initiatives with a special focus on Central and Eastern Europe”

Presedintele UNSICAR, Bogdan Andriescu, a reprezentat Federația Europeana a Intermediarilor în Asigurări BIPAR, organizație care este membru al Comitetului Sectorial de Asigurări de Dialog Social la nivel european, la un eveniment desfasurat la Bucuresti, in perioada 12-13 mai 2016, ce a avut ca tema tendintele si provocarile demografice in industria de asigurari, cu accent pe tarile din Europa Centrala si de Est. În anul 2012, partenerii sociali din industria europeană de asigurări – BIPAR, AMICE, UNI-Europa și Insurance Europa, au publicat o broșură al cărei subiect erau tendințele demografice înregistrate în țările din Europa Centrală și de Est și se concentra pe trei probleme importante pentru industria de asigurări, și anume pregătirea profesională continuă, echilibrul dintre viața personală și cea profesională și sănătatea și securitatea la locul de muncă.
Aducerea la zi a acestei broșuri aduce în prim plan tendințele înregistrate în țările din Europa Centrală și de Est, iar diseminarea acestui material a avut loc într-o conferință organizată la București. Completarea cu tendințele la zi include referințe cu privire la munca la distanță, creșterea perioadei active și sănătatea și securitatea la locul de muncă, subiecte ce vor fi discutate în această după amiază. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, s-a discutat versiunea actualizată a acestei broșuri. “Se presupune că fenomenele demografice provoacă transformări lente și predictibile în structura populației și, pe cale de consecință, produc efecte și asupra industriei de asigurări. Experții în domeniu afirmă că noile tendințe sunt “dramatice și fără precedent”. Organizația Națiunilor Unite are, de asemenea, proiecții sumbre, care arată că în rândul economiilor dezvoltate, ponderea persoanelor în vârstă, de peste 65 de ani, va crește atât de mult, încât acestea vor deveni dependente de forța de muncă externă. Știm cu toții că nu există un singur răspuns referitor la ce strategii ar trebui să aplice mediul de afaceri și guvernele pentru a face față acestor provocări, fiindcă ritmul îmbătrânirii este diferit de la o țară la alta”, a declarat Bogdan Andriescu.