Exclusiv: LEV INS se pregateste sa-si lanseze activitatea pe piata asigurarilor din Romania

Compania de asigurari LEV INS, din Bulgaria, se pregateste sa-si lanseze activitatea pe piata locala de asigurari, insa nu va incepe, inca, vanzarea de asigurari auto – RCA si CASCO – cum si-au propus initial -, ci cu alte tipuri, precum cyber, property si bonduri, conform unor surse din piata.

Sursele au mentionat ca societatea are deja un sediu in Bucuresti, in zona Primaverii. Totodata, bulgarii de la LEV INS sunt in perioada in care recruteaza personal, neavand definitivata conducerea care va gestiona activitatea de pe piata locala.

Reprezentantii LEV INS si-au anuntat participarea la un eveniment ce va fi organizat joi, 26 septembrie, la Ploiesti, ocazie cu care vor lansa un produs cyber security insurance, sub forma unui sistem de securitate si prevenire a riscurilor care se adreseaza tuturor firmelor, bancilor si institutiilor si are ca scop furnizarea de asigurari impotriva atacurilor cibernetice.

ASF a precizat, ca LEV INS este o societate de asigurari autorizata si supravegheata de Autoritatea de Supraveghere Financiara din Bulgaria. Conform legislatiei UE, Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania a fost notificata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara din Bulgaria in vederea desfasurarii de catre aceasta societate a activitatii de asigurare pe teritoriul Romaniei, in baza libertatii de a presta servicii (FOS), pentru urmatoarele clase:

  • 1.Asigurari de accidente (octombrie 2011)
  • 3.Asigurari de mijloace de transport terestru (altele decat feroviare) – (octombrie 2011)
  • 8.Asigurari de incendiu si alte calamitati naturale (octombrie 2011)
  • 9.Alte asigurari de bunuri (octombrie 2011)
  • 13.Asigurari de raspundere civila generala (martie 2019)
  • 14.Asigurari de credite (martie 2019)
  • 15.Asigurari de garantii (martie 2019)
  • 18.Asigurari de asistenta (martie 2019)

Totodata, se afla in analiza notificarea privind intentia societatii LEV INS de a desfasura Clasa 10 – Raspundere Civila Auto – RCA, pentru utilizarea vehiculelor auto terestre (prin subscriere de riscuri aferente asigurarii obligatorii RCA), in baza libertatii de a presta servicii (FOS).

LEV INS se numara printre cei mai mari asiguratori din Bulgaria, cu un istoric din 1996, fiind prima companie de asigurari cu capital integral bulgaresc. Compania a inregistrat in 2018 prime brute subscrise in valoare de 280,23 milioane leva (143,28 milioane euro), cu o cota de piata de 13,45% la finalul anului trecut, ceea ce claseaza compania pe prima pozitie in piata pe segmentul asigurarilor generale.

Sursa: http://www.1asig.ro/Exclusiv-LEV-INS-se-pregateste-sa-si-lanseze-activitatea-pe-piata-asigurarilor-din-Romania-articol-3,100-61879.htm